41°10’24.0”N 2°30’24.0”E

41°10’24.0”N 2°30’24.0”E Paula Piqué Santalucia

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Tutor / Tutora:

David Ortiz

Tribunal:

TRIBUNAL GRÀFIC G1

Abstract català:

“41°10’24.0”N 2°30’24.0”E” narra les vivències viscudes per al meu besavi, pescador de la Barceloneta de tota la vida, un dia que, per a causes sobrenaturals, es veu obligat a fer una ruta diferent de la habitual en un dia de pesca qualsevol. Mapes, imatges, diaris són alguns dels elements que es troba en un búnquer no operatiu que presenta senyals d’haver estat en el poder dels nazis que estaven instal·lats a Barcelona durant la segona guerra mundial i que pràcticament ningú en sabia de la seva existència. A través de la investigació dels documents que va trobar el meu besavi i dels relats i les experiències que ell va deixar escrites intento entendre perquè aquest fet no va transcórrer més enllà o perquè ningun personatge important de l’estat se’n va fer càrreg. El projecte intenta honrar i deixar plasmat qui era el meu besavi, el iaio Tomàs, i perquè és una figura que podria haver sigut molt important per a la nostra ciutat però que a alguna persona no li interessava que la veritat sortís a la llum i la gent se’n fes ressò.

Abstract espanyol:

“41°10’24.0”N 2°30’24.0”E” narra las vivencias vividas por mi bisabuelo, pescador de la Barceloneta de toda la vida, un día que, por causas sobrenaturales, se ve obligado a hacer una ruta diferente de la habitual en un día de pesca cualquiera. Mapas, imágenes, diarios son algunos de los elementos que se encuentra en un búnker no operativo que presenta señales de haber estado en el poder de los nazis que estaban instalados en Barcelona durante la segunda guerra mundial y que prácticamente nadie sabía de su existencia. A través de la investigación de los documentos que encontró mi bisabuelo y de los relatos y las experiencias que él dejó escritas intento entender porque este hecho no transcurrió más allá o porque ningun personaje importante del estado se hizo cargo. El proyecto intenta honrar y dejar plasmado quién era mi bisabuelo, el yayo Tomàs, y porque es una figura que podría haber sido muy importante para nuestra ciudad pero que a alguna persona no le interesaba que la verdad saliera a la luz y la gente se hiciera eco.

Abstract anglés:

“41°10’24.0”N 2°30’24.0”E” relates the exeriences lived for my great-grandfather, fisherman of the Barceloneta of all the life, a day that, for supernatural causes, sees himself obliged to make a distinct path of the habitual at a day of fishing. Maps, images, newspapers are some of the elements that finds at a no operative bunker that presents signals of having been at the power of the nazis that were installed at Barcelona during the second world war and that practically nobody knew of his existence Through the inquest of the documents that found my great-grandfather and of the briefs and the experiences that he let written, I try to understand why this fact did not elapse further or so that nobody of the state listened him. The project tries to honour and let reflected who was my great-grandfather, the grandfather Tomàs, and so that it is a figure that could have been very important for our city but that some person did not interest that the truth exited at the light and the persons made echo.

Peces incloses:

Audiovisual

Memòria del projecte ( 8 de Juliol)

Download PIQUE_MEMORIA_ANNEX.pdf