Matemàtiques entre les gràfiques i els imaginaris

Matemàtiques entre les gràfiques i els imaginaris Alejandro Montilla Vega

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Tutor / Tutora:

Mireia Feliu

Tribunal:

TRIBUNAL AUDIOVISUAL A3

Abstract català:

Matemàtiques: entre els gràfics i els imaginaris, s’inicia amb la recerca de la realitat d’un matemàtic. Evoluciona buscant la intenció de poder combinar disseny i matemàtiques a través d’un pensament interdisciplinari i així aconseguir significacions més riques i intenses que construeixen l’imaginari de la nostra realitat quotidiana. Comença amb l’estudi de la història representativa gràfica i continuant amb la investigació de les matemàtiques com a pensament o idea. Tot això aplicat a la quotidianitat contemporània i com ens afecta. La formalització que es presenta és un primer prototip d’un vídeo d’animació. Un reflex tant personal, com de la investigació, del coneixement adquirit i de la visió que té en mi. Amb la finalitat de poder emocionar i informar del concepte principal que la investigació conclou. Buscar una visió diferent de les matemàtiques i trencar amb la idea del càlcul.

Abstract espanyol:

Matemáticas: entre las gráficas y los imaginarios, se inicia con la búsqueda de la realidad de un matemático. Evoluciona buscando la intención de poder combinar diseño y matemáticas a trabes de un pensamiento interdisciplinar y así conseguir significaciones más ricas e intensas que construyen el imaginario de nuestra realidad cotidiana. Empieza con el estudio de la historia representativa gráfica y continua con la investigación de las matemáticas como pensamiento o idea. Todo esto aplicado a la cotidianidad contemporánea y como nos afecta. La formalización que se presenta es un primer prototipo de un vídeo de animación. Un reflejo tanto personal, como de la investigación, del conocimiento adquirido y de la visión que tiene en mí. Con la finalidad de poder emocionar e informar del concepto principal que la investigación concluye. Buscar una visión diferente de las matemáticas y romper con la idea del cálculo.

Abstract anglés:

Mathematics: in between graphs and imaginary numbers, it starts asking how is the vision with which a mathematician observes the world. It then evolves with the purpose of combining design and mathematics via an interdisciplinary thinking and obtaining richer meanings which are the building blocks of our daily reality. It starts with the study of the history of graphical representation and goes on with a deeper look into mathematics as philosophical concept. All of this is then applied to the contemporary everyday life. The shown formalization is a first idea of an animation film. It combines a personal vision with the knowledge acquired during this project. The final aim is to awaken emotions and inform about the concepts that have been worked out, as well as looking at mathematics from a different perspective and braking with the concept of calculus.

Peces incloses:

Audiovisual

Memòria del projecte ( 8 de Juliol)

Download Matematiques_AlexMontillaVega.pdf
Matemàtiques entre les gràfiques i els imaginaris Matemàtiques entre les gràfiques i els imaginaris Matemàtiques entre les gràfiques i els imaginaris