El Otro

El Otro Mar Bonet Miró

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Juny 2017

Tutor

Raúl Goñi

Abstract anglés

"El Otro", is a project that thinks over the relation that we have with the people who had to cross borders and the persons who are not native from the place where they are living. I had to research in anthropology, sociology, history and philosophy to know how is the relation with the other. Also, I had researched on sciences and psychology to know more about one of the most important acts on relations, the empathy. As a result, I made some different pieces that represent the racial features of humans, with the goal of break the first physic border that makes us to relate the person from "inside" or "outside". I try to incite dude, to criticize the directive tags we used to do to people just because of their skin color, their features, their culture or their language. On this way, I show that everybody is different and all of us would be others. Be on the skin of the other and accept a multicultural life.

Abstract català

"El Otro" és un projecte que reflexiona sobre l'actitud que tenim amb aquelles persones que han travessat fronteres i que no pertanyen al grup autòcton de la regió. Investigo en antropologia, sociologia, història i filosofia, per conèixer com s'ha tractat la relació amb l'altre en diferents camps. També recolzo les meves investigacions en ciència i psicologia, per estudiar una de les respostes indispensables en la relació amb l'altre, l'empatia. Com a resultat, creo diferents peces que representen les faccions racials dels humans, amb el fi de superar la primera barrera física que ens porta a clasificar na persona com de "dins" o de "fora". Descontextualitzo i provoco el dubte, per criticar les etiquetes directes que fem a les persones segons el seu color de pell, les seves faccions, la cultura o l'idioma. D'aquesta manera, mostro que tots som diferents, i que tots podem ser l'altre. Estar en la seva pell per sensibilitzar-nos i acceptar una convivència multicultural.

Abstract español

“El otro” es un proyecto que reflexiona sobre la actitud que tenemos hacía aquellas personas que han cruzado fronteras y que no pertenecen al grupo autóctono de la región. Se investiga dentro del ámbito de la antropología, sociología, historia y filosofía, para conocer como se ha tratado la relación con el otro en diferentes campos. También, se sustenta en la ciencia y la psicología, para estudiar una de las respuestas indispensables en la relación con él, la empatía. Como resultado se crean diferentes piezas que representan las facciones raciales humanas, con el fin de superar la primera barrera física que nos lleva a clasificar una persona como de dentro o de fuera. Des-contextualizo y genero duda, para criticar las etiquetas directas que hacemos a las personas según el color de piel, los rasgos, la cultura o el idioma. Mostrando así, que todos somos diferentes, y que todos podemos ser el otro. Ponernos en su piel, con el fin de empatizar y aceptar una convivencia multi-cultural.

Comentari