"Vincles" Estrella Serena

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Juny 2017

Tutor

Mariona Genís

Abstract anglés

This project stems from the concern to create an object of design based on the universal design and inclusion of children with cerebral palsy. "Vincles" is a project that promotes standardization and inclusion within the educational eld, joining the Guitard Ludoteca with the Esclat Special Center, two centers that share an outdoor space. With a construction game that works ne psychomotricity, creativity and also enhancing teamwork among children. Where children can create fun and work environments taking advantage of all the advantages of outdoor space (light, shadows, di erent textures ...) Using a manufacturing method that is being implemented in the neighborhood of les Corts thanks to the "atheneu" of digital manufacture, which is the use of 3D machines. Creating an ecosystemic logic of neighborhood where children would join secondary school that would make the main pieces with workshops that would be taught in the "athenaeum".

Abstract català

Aquest projecte neix de la inquietud de crear un objecte de disseny basat en el disseny universal i la inclusió social dels nens amb paràlisis cerebral. Vincles és un projecte que promou la normalització i la inclusió dintre de l'àmbit educatiu, unint la Ludoteca Guitard amb el centre especial Esclat, dos centres que comparteixen espai exterior. Amb un joc de construcció que treballa la psicomotricitat fina, la creativitat i també potenciant el treball en equip entre els nens. On els nens podran crear ambients lúdics i de treball aprofitant tots els avantatges que té un espai a l'aire lliure (la llum, les ombres, les diferents textures...) utilitzant un mètode de fabricació que s'està implantant al barri de les Corts gràcies a l'ateneu de fabricació digital, que és l'ús de la màquina 3D. Formant una lògica ecosistèmica de barri on se sumaran nens de secundària que fabricarien les peces principals amb tallers que es farien a l'ateneu.

Abstract español

Este proyecto nace de la inquietud de crear un objeto de diseño basado en el diseño universal y la inclusión de los niños con parálisis cerebral. “Vincles” es un proyecto que promueve la normalización y la inclusión dentro del ámbito educativo, juntando la Ludoteca Guitard con el Centro especial Esclat, dos centros que comparten espacio exterior. Con un juego de construcción que trabaja la psicomotricidad fina , la creatividad y también potenciando el trabajo en equipo entre los niños. Donde los niños podrán crear ambientes lúdicos y de trabajo aprovechando todas las ventajas que tiene un espacio al aire libre (la luz, las sombras, las diferentes texturas…) Utilizando un método de fabricación que se está implantando en el barrio de les Corts gracias al “ateneu” de fabricación digital, que es el uso de las máquinas 3D. Creando una lógica ecosistémica de barrio donde se sumarían niños de secundaria que fabricarían las piezas principales con talleres que se impartirían en el “ateneu”.