Katharsis

Katharsis Lucca Geuna

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Juny 2017

Tutor

Josep M Marimon

Abstract anglés

Cinema has become an indispensable cultural phenomenon in our daily life and one of the main character of our leisure time. But in addition, it has also become a perfect cultural tool for the creation and dissemination of public attitudes and ideas. Through the image, the sound, the writing and the combination of other fine arts, cinema tries to tell us stories that have a direct impact on our intellect and emotions. This emotional impact, often motivated by the identification with the characters, has an introspective and reflexive power of great magnitude. Even so, this impact is still an emotion and, therefore, is involuntary and fleeting. We can not control it. It leaves without warning and, with it, any opportunity to make an introspective journey guided by a thoughtful speech. It leaves with any chance to build a dialogue with oneself that can lead the viewer, at the very least, to react to the small personal revelations that may be experienced during the journey. “Katharsis” is a design project arose from the passion and admiration for the seventh art and has a clear goal: to find a way to relish the introspective nature of the emotional impact of a film. In this way, an 8 minutes and 42 seconds audiovisual piece submits the story of a BAU Audiovisual Design student called Lucca Geuna, who gets what was seemed impossible at the beginning: to design and to experiment with a new designer drug.

Abstract català

El cinema s’ha convertit en un fenomen cultural indispensable en la nostra quotidianitat i en un dels principals protagonistes del nostre oci; però també, en una eina perfecta per a la difusió i la creació d’actituds i idees públiques. A través de la imatge, el so, el guió i la combinació, també, d’altres belles arts, el cine pretén explicar-nos històries que impactin directament al nostre intel·lecte i a la nostra emoció. Aquest impacte emocional, moltes vegades motivat per la identificació amb els personatges, té un poder introspectiu i reflexiu de gran magnitud. Tot i així, no deixa de ser una emoció, i per això, és fugaç i involuntària. No la podem controlar. Se’n va sense avisar, i amb ella, l’oportunitat de realitzar un viatge introspectiu guiat per un discurs reflexiu; un diàleg amb un mateix que pot portar a l’espectador, en el millor dels casos, a reaccionar davant les petites revelacions personals que pot experimentar durant la travessa. Katharsis, és un projecte de disseny que neix de la passió i admiració per al sèptim art i que té un objectiu clar: trobar la manera de poder assaborir el caràcter introspectiu de l’impacte emocional provocat per una pel·lícula. D’aquesta manera, a través d’una peça audiovisual de 8 minuts i 42 segons, es presenta la història de com Lucca Geuna, un estudiant de disseny audiovisual de BAU, va aconseguir allò que en un principi li semblava impossible: elaborar una nova droga de disseny i experimentar amb ella.

Abstract español

El cine se ha convertido en un fenómeno cultural indispensable en nuestra cotidianidad y en uno de los principales protagonistas de nuestro ocio; pero también, en una herramienta cultural perfecta para la difusión y la creación de actitudes e ideas públicas. A través de la imagen, el sonido, el guión y la combinación, también, de otras bellas artes, el cine pretende contarnos historias que impacten directamente a nuestro intelecto y emoción. Este impacto emocional, muchas veces motivado por la identificación con los personajes, tiene un poder introspectivo y reflexivo de gran magnitud. Aún así, éste no deja de ser una emoción, y por eso, es fugaz e involuntario. No lo podemos controlar. Se va sin avisar, y con él, la oportunidad de realizar un viaje introespectivo guiado por un discurso reflexivo; un diálogo con uno mismo que puede llevar al espectador, en el mejor de los casos, a reaccionar frente a las pequeñas revelaciones personales que puede experimentar durante la travesía. Katharsis, es un proyecto de diseño que nace de la pasión y admiración por el séptimo arte y que tiene un objetivo claro: encontrar la manera de poder saborear el carácter introespectivo del impacto emocional provocado por una película. De esta manera, a través de una pieza audiovisual de 8 minutos y 42 segundos, se presenta la historia de como Lucca Geuna, un estudiante de diseño audiovisual de BAU, consiguió lo que en un principio le parecía imposible: elaborar una nueva droga de diseño y experimentar con ella.