Los que se quedan

Los que se quedan Anais Barboza Cantón

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Tutor / Tutora:

Mireia Feliu

Abstract català:

Los que se quedan sorgeix de l'exploració introspectiva d'un fet que va marcar la meva vida en diversos aspectes, l'emigració, primer de la meva família i, posteriorment, la meva. Durant un període de vuit mesos, el meu pare i jo ens vam veure en l'obligació de desprendre'ns de tot allò que ens havia acompanyat durant anys, família, amics, pertinences, memòries i el nostre país, Veneçuela.

La migració des d'un enfocament familiar transnacional, la pluralitat de la paraula absència, la desmaterialització de la quotidianitat i l'abandó forçós de la llar. Prenent com a fil conductor el concepte de buit, es genera una constel·lació de peces, materials i audiovisuals, que il·lustren la migració des del punt de vista de les persones que romanen en el territori d'origen quan les altres han migrat.

Abstract espanyol:

Los que se quedan surge de la exploración introspectiva de un hecho que marcó mi vida en diversos aspectos, la emigración, primero de mi familia y, posteriormente, la mía. Durante un periodo de ocho meses, mi papá y yo nos vimos en la obligación de desprendernos de todo aquello que nos había acompañado durante años, familia, amigos, enseres, memorias y nuestro país, Venezuela.

La migración desde un enfoque familiar trasnacional, la pluralidad de la palabra ausencia, la desmaterialización de la cotidianidad y el abandono forzoso del hogar. Tomando como hilo conductor el concepto de vacío, se genera una constelación de piezas, materiales y audiovisuales, que ilustran la migración desde el punto de vista de las personas que permanecen en el territorio de origen cuando los demás han migrado.

Abstract anglès

Los que se quedan arises from the introspective exploration of an event that marked my life in various aspects, emigration, first of my family and, later, mine. During a period of eight months, my father and I were forced to get rid of everything that had accompanied us for years: family, friends, belongings, memories and our country, Venezuela.

Migration from a transnational family approach, the plurality of the word absence, the dematerialization of everyday life and the forced abandonment of home. Taking the concept of emptiness as the guiding thread, a constellation of pieces, materials and audiovisuals, illustrates migration from the point of view of the people who remain in the territory of origin while the others have migrated.

Video del projecte

Video 2 del projecte

Video 3 del projecte