Queeresoterism

Queeresoterism Miguel Fontanilla Pérez

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Tutor / Tutora:

Cristina Goberna

Abstract català:

L’espai esotèric és un tipus de lloc que sempre ha estat arrelat a la comunitat LGBTQ+ qui històricament s’ha congregat de forma clandestina, d’esquena a la societat regida per un sistema cis heteropatriarcal blanc emmarcat en el capitalisme. Aquest col·lectiu pot de vegades quedar aïllat i sentir-se solxs en un entorn familiar tòxic que les repudia per la seva sexualitat o identitat, de manera que acaben fent ús d’internet per a poder relacionar-se i explorar la seva queerness.

 

La ball culture és un bon exemple d’aquesta necessitat de socialitzar amb la resta i de rebre validació amb totes les seves festes i desfilades en diferents teatres i sales de ball a Nova York. Aquest tipus d’espais oferien la possibilitat de compartir dubtes, interessos, emocions i sabers en un marc merament queer de forma segura. Veiem ara, però, com aquesta contracultura que va ser rebutjada és ara explotada i té un impacte immens en la cultura pop actual i per tant, retroalimenta el sistema capitalista.

 

El projecte reivindica aquests valors esotèrics del ballroom i els actualitza a un context virtual, seguint també l’ocultisme inherent en aquest lloc, oferint un espai en línia on congregar-se, perdre’s, preguntar-se, explorar i on demanar ajuda i créixer com a persona, donat que poden interactuar i intercanviar amb la resta de persones LGBTQ+.

 

 

 

Abstract espanyol:

El espacio esotérico es un tipo de lugar que siempre ha estado arraigado a la comunidad LGBTQ+ quien históricamente se ha congregado de forma clandestina a espaldas de la sociedad regida por un sistema cisheteropatriarcal blanco enmarcado en el capitalismo. Este colectivo puede a veces quedar aislado y sentirse solxs en un entorno familiar tóxico que lxs repudia por su sexualidad o identidad, por lo que acuden a internet para poder relacionarse y explorar su queerness.

 

La ball culture es otra forma de este tipo de necesidad de socialización y de validación con sus fiestas y desfiles en los ballrooms en distintos teatros y salas de eventos de Nueva York. Este tipo de espacios ofrecían la posibilidad de compartir dudas, intereses, emociones y saberes en un marco meramente queer de forma segura. Vemos como esta (contra)cultura que fue rechazada es ahora explotada y llega de pleno a la cultura pop y retroalimenta este sistema capitalista.

 

El proyecto reivindica estos valores esotéricos del ballroom y los actualiza a un contexto virtual persiguiendo también el ocultismo inherente en este, ofreciendo un espacio online al que congregarse, perderse, preguntarse, explorar y en el que pedir ayuda y crecer como persona al poder interactuar e intercambiar con el resto de lxs LGBTQ+.

 

 

Abstract anglés:

The LGBTQ+ community has always secretly gathered in esoteric places behind society’s back, a system that is ruled by a white cis-gender straight patriarchy fully immersed in capitalism. These people may be isolated and feel alone inside a toxic household that repudiates them for their sexuality or identity, so they are drawn to the internet in search of a community and to explore their queerness.

 

The ball culture would be a great historical example of this need for socialization and validation with all their parties and balls hosted in ballrooms and theatres around New York City. Al these venues offered the chance to exchange inner doubts, interests, emotions and knowledge with other equals safely. We now see this once rejected counterculture turn into a massive exploited phenomenon in the mainstream media, having a huge impact on pop culture and feeds back into.

 

This project reclaims these esoteric values from the ballroom and updates them in a virtual context following the secretism inherent to this place by creating an online space in which to congregate, wander, question, explore and ask for help in. A place that allows for personal growth by interacting with the rest of the users from the LGBTQ+ community.

 

 

 

 

Peces incloses:

Peces interactives, Peces inmersives

Memòria del projecte (PDF. max 60MB)

Download Queeresoterism_miguel_fontanilla.pdf
Queeresoterism Queeresoterism Queeresoterism