La pesta

La pesta Joana Serrat Rovira

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Juny 2018

Tutor

Fran Casado

Panell avaluador:

TRIBUNAL 6 : Lúa Coderch / Stradivarius / A determinar

Abstract anglés

Costume design is an essential part of the performing arts. In this context, clothing takes a completely new dimension that goes beyond covering up a person. Talking is never neutral, acting either. By the design elements the physical and psychological characteristics of each of the characters are described. Moreover, additional information about the play and the general context is given by them. Bertolt Brecht is one of the most innovative and social committed dramatists of the twentieth century. His theory about epic theatre arouse a critical and non-conformist attitude in the audience. In this way, theatre goes from being just a way of entertaining people to becoming an active agent of transformation. Following a brechtian approximation of costume design, this project designs and makes the clothing for the characters of the The Plague by Albert Camus and adapts the novel to the present time. The conceptual development of this set of garments leads to a reflection about the importance of culture and its power to boost social change.

Abstract català

El disseny de vestuari és un element essencial dins les arts escèniques. En aquest context la indumentària pren una dimensió que va més enllà de cobrir una persona. Parlar no és mai neutre, actuar tampoc. A través dels elements del disseny es descriuen les característiques físiques i psicològiques de cada un dels personatges i es dóna informació addicional sobre l’obra i el context general. Bertolt Brecht és un dels dramaturgs més innovadors i compromesos socialment del segle XX. La seva teoria del distanciament desperta una actitud crítica i inconformista a l’espectador. D’aquesta manera, el teatre deixa de ser un element de pur entreteniment i es converteix en un agent de transformació actiu. Seguint una aproximació brechtiana al disseny de vestuari escènic, en aquest projecte es dissenya i confecciona la indumentària dels personatges de l’obra La Pesta d’Albert Camus adaptada a l’època actual. El desenvolupament conceptual d’aquest conjunt de peces constitueix una reflexió sobre la importància de la cultura i el seu poder de dinamització social.

Abstract español

El diseño de vestuario es un elemento esencial dentro de las artes escénicas. En este contexto la indumentaria toma una dimensión que va más allá de cubrir a una persona. Hablar no es neutro, actuar tampoco. A través de los elementos de diseño se describen las características físicas y psicológicas de cada uno de los personajes y se da información adicional sobre la obra y el contexto general. Bertolt Brecht es uno de los dramaturgos más innovadores y comprometidos socialmente del siglo XX. Su teoría del distanciamiento despierta una actitud critica e inconformista al espectador. De esta forma, el teatro deja de ser un elemento de puro entretenimiento y se convierte en un agente de transformación activo. Siguiendo una aproximación brechtiana al diseño de vestuario escénico, en este proyecto se diseña y confecciona la indumentaria de los personajes de la obra La Peste de Albert Camus adaptada a la época actual. El desarrollo conceptual de este conjunto de prendas constituye una reflexión sobre la importancia de la cultura y su poder de dinamización social.