A Study of perspective: The Foreshortening Series

A Study of perspective: The Foreshortening Series Laura Carbonell

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Juny 2018

Tutor

Fran Casado, Israel Frutos

Panell avaluador:

TRIBUNAL 6 : Lúa Coderch / Stradivarius / A determinar

Abstract anglés

Foreshortening series is a project of research and experimentation in pattern design and volumetry that aims to represent the attitude of a 3D object in space from a single vanishing point. Through a mathematical study and a meticulous modeling process, garments have been deformed to create a series of looks that make up a specific vanishing point. Conceptually, this collection also deals with the contrast between the structured elements and the fluidity of them, as the elements interact with the body in relation to a parameter. A debate between the form that follows the function and the function that follows the form, a conversation also maintained between the referents that support this project. The garments are deconstructed instinctively giving way to a relaxed vision of them that allows to appreciate the deformation caused by the function guiding the shape.

Abstract català

Foreshortening series és un projecte d’investigació i experimentació en patronatge i volumetria que té com a objectiu representar l’actitud d’un objecte 3D en l’espai a partir d’un sol punt de fuga. Mitjançant un estudi matemàtic i un minuciós procés de modelatge, s’han deformat les peces per crear una sèrie de looks que conformen un punt de fuga concret. Conceptualment aquesta col·lecció també tracta la contraposició entre els elements estructurats i la fluïdesa dels mateixos, com interactuen els elements amb el cos en relació a un paràmetre. Un debat entre la forma que segueix la funció i la funció que segueix a la forma, una conversa també mantinguda entre els referents que donen suport a aquest projecte. Les peces es deconstrueixen de manera instintiva deixant pas a una visió relaxada de les mateixes que permet apreciar la deformació provocada per la funció guiant la forma.

Abstract español

Foreshortening series es un proyecto de investigación y experimentación en patronaje y volumetrñia que tiene como objetivo representar la actitud de un objeto 3D en el espacio a partir de un solo punto de fuga. Mediante un estudio matemático y un minucioso proceso de modelaje, se han deformado las prendas para crear una serie de looks que conforman un punto de fuga concreto. Conceptualmente esta colección también trata la contraposición entre los elementos estructurados y la fluidez de los mismos, como interactuan los elementos con el cuerpo en relación a un parámetro. Un debate entre la forma que sigue la función y la función que sigue a la forma, una conversación también mantenida entre los referentes que apoyan este proyecto. Las prendas se deconstruyen de forma instintiva dejando paso a una visión relajada de las mismas que permite apreciar la deformación provocada por la función guiando la forma.

Etiquetes

Arte | cuerpo