Implant- I'm plant

Implant- I'm plant Andrea Álvarez Lozano

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Juny 2018

Tutor

Mariona Benedito

Panell avaluador:

TRIBUNAL 8 : Nataly Dal Pozzo / Estel Ortega / Kike

Abstract anglés

I’m-plant is rooted in the construction of some minimum housing unit created using sustainable materials. All the housing unit will be placed in Menorca, in a spot called by the locals “Cami de Cavalls”. The reason of the location of the project is not by hassard, because there’s an ancient route around the entire coast of the island. Local an international explorers willing to do the route can do it easily following the indication location placed all over the place, there’s also information and road mantenance on the behalf of the Government of Illes Balears. Where I’m-plant starts and becomes an interesting part of change is the lack of lodging points available during the “Camí de Cavalls”. This makes it impossible to rest or stay when the night comes and also we have to bear in mind that free camping is strictly prohibited. In response to the current situation the following housing units the problem is solved by offering a minimum refuge to sleep while respecting the environment and welcoming the basic needs of hikers. Starting from observation, investigation and a meticulous analysis of the path and natural resources (including vegetation, or other materials nearby the place) the project I’m plant has been designed, the concept that relates to the existing symbiosis between nature and the module. To be able to carry out the most appropriate, we must take into consideration the environment and the landscape values, and showing them the respect they deserve from us. Regarding the interior design an accurate research material and analysis of the type of terrain has been done, as well as coherent solution to the existing problem, in order to be able to guarantee a perfectly functional, respectful design being able to solve the current needs.

Abstract català

Aquest projecte es basa en la implantació d'uns mòduls d'allotjament mínim creats amb materials sostenibles en el camí dels cavalls de Menorca, ja que ens trobem en una ruta que dóna la volta a tota la costa de l'illa, condicionada amb indicadors d'etapes, informació, manteniment del camí, etc. La problemàtica que detectem és que en tot el recorregut de El camí de cavalls no trobem punts d'allotjament on poder descansar i que al seu torn l'acampada lliure està prohibida. A partir de la creació de mòduls se soluciona el problema oferint un refugi mínim per poder dormir, respectant el medi ambient i acollint les necessitats bàsiques dels senderistes. A partir de l'observació, investigació i anàlisi del recorregut i materials de proximitat, s'ha creat el projecte Implant - I'm plant, concepte que fa relació a la simbiosi entre la natura i el mòdul. Per poder realitzar el disseny adequat, s'ha de tenir en consideració el medi i el valor paisatgístic i mostrar el respecte que aquest ens demana. En la disciplina del disseny d'interiors s'opta per una investigació matèrica i un alt anàlisi del tipus de terreny, així com d'una coherent solució a la problemàtica existent garantint un disseny funcional, respectuós i acord a les necessitats actuals. I'm-plant és el resultat de la implantació d'un espai en el qual naturalesa i home s'acompanyen, investigant materials de proximitat i d'origen natural per assegurar el mínim impacte en l'espai. Aquest projecte reflecteix la preocupació per la natura, per la connexió entre humà-naturalesa i per l'immens respecte que sento cap a ella.

Abstract español

Este proyecto se basa en la implantación de unos módulos de alojamiento mínimo creados con materiales sostenibles en “el camí dels cavalls” de Menorca , ya que nos encontramos en una ruta que da la vuelta a toda la costa de la isla, acondicionada con indicacores de etapas, información, mantenimiento del camino ,etc La problemática que detectamos es que en todo el recorrido de “El camí de cavalls” no encontramos puntos de hospedaje dónde poder descansar y que a su vez la acampada libre está prohibida. A partir de la creación de módulos se soluciona el problema ofreciendo un refugio mínimo para poder dormir, respetando el medio ambiente y acogiendo las necesidades básicas de los senderistas. A partir de la observación, investigación y análisis del sendero y materiales de proximidad, se ha creado el proyecto Implant - I’m plant , concepto que hace relación a la simbiosis entre la naturaleza y el módulo. Para poder realizar el diseño adecuado, se ha de tener en consideración el medio y el valor paisajístico y mostrar el respeto que éste nos pide. En la disciplina del diseño de interiores se opta por una investigación matérica y un alto análisis del tipo de terreno , así cómo de una coherente solución a la problemática existente garantizando un diseño funcional, respetuoso y acorde a las necesidades actuales. I’m-plant es el resultado de la implantación de un espacio en el que naturaleza y hombre se acompañan, investigando materiales de proximidad y de origen natural para asegurar el mínimo impacto en el espacio. Este proyecto refleja la preocupación por lo natural, por la conexión entre humano-naturaleza y por el inmenso respeto que siento hacia ella.

Etiquetes

Arte | Interiores