Sin título-01.jpg

Sin título-01.jpg Paula de Álvaro Pesquera

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Juny 2018

Tutor

Raúl Goñi

Panell avaluador:

TRIBUNAL 2 : Carla Boserman / Sergio Ibañez / Isabel Sanchez

Abstract anglés

Over the past few years, photographs have changed their context according to the value that different generations have given to all those memories expressed through images. Today, hundreds of pictures are taken to remain on the computer becoming virtual oblivion. «Photos are no longer used to store memories, they aren't made to be stored. They serve as exclamations of vitality, as extensions of experiences that are transmitted, shared and that disappear, mentally and/or physically». (Joan Fontcuberta, 2017) This evolution has produced a change in the way we use photography, has increased the functions for which we use photography and, as a consequence, this evolution has changed the value of this excess of pictures. Through a research and exploration process, Sin título-01.jpg project pretends to analyze the function, the use and the quantity of pictures we currently make, as well as it shows up the concept of ‘memory' in a world that grows as fast as the snapshots that we generate. From a critical point of view and through the documentation of this process, the main objective of the project is to question the importance or insignificance of the photographs that we make, generating a debate and offering new approaches about the devaluation of the memory due to this big amount of pictures.

Abstract català

En el transcurs dels últims anys les fotografies han anat canviant de context segons el valor que les diferents generacions li han donat a tots aquests records expressats en imatges. Actualment es fan centenars de fotografies que moltes vegades es queden a l'ordinador per convertir-se en oblit virtual. «Les fotos ja no serveixen tant per emmagatzemar records, ni es fan per ser guardades. Serveixen com exclamacions de vitalitat, com a extensions d'unes vivències, que es transmeten, es comparteixen i desapareixen, mentalment i / o físicament». (Joan Fontcuberta, 2017) Aquesta evolució ha produït un canvi d'ús de la fotografia, un augment de les funcions per a les que avui en dia la fem servir i, com a conseqüència, un canvi de valor d'aquest excedent d'imatges. Mitjançant un procés d'investigació i exploració, el projecte Sin título-01.jpg pretén contrastar la funció, l'ús i la quantitat de fotografies que realitzem a dia d'avui, així com també posa de manifest el concepte 'record' en un món que creix tan ràpid com les instantànies que generem. Des d'un punt de vista crític i a través de la documentació de tot aquest procés, el projecte té com a principal objectiu qüestionar la importància o insignificança de les fotografies que fem, generant un debat i oferint noves especulacions sobre la devaluació del record davant aquesta quantitat.

Abstract español

En el transcurso de los últimos años las fotografías han ido cambiando de contexto según el valor que las distintas generaciones le han dado a todos esos recuerdos expresados en imágenes. En la actualidad se hacen cientos de fotografías que muchas veces se quedan en el ordenador para convertirse en olvido virtual. «Las fotos ya no sirven tanto para almacenar recuerdos, ni se hacen para ser guardadas. Sirven como exclamaciones de vitalidad, como extensiones de unas vivencias, que se transmiten, se comparten y desaparecen, mentalmente y/o físicamente». (Joan Fontcuberta, 2017) Esta evolución ha producido un cambio de uso de la fotografía, un aumento de las funciones para las que hoy en día la usamos y, como consecuencia, un cambio de valor de este excedente de imágenes. Mediante un proceso de investigación y exploración, el proyecto Sin título-01.jpg pretende contrastar la función, el uso y la cantidad de fotografías que realizamos actualmente, así como también pone de manifiesto el concepto ‘recuerdo' en un mundo que crece tan rápido como las instantáneas que generamos. Desde un punto de vista crítico y a través de la documentación de todo este proceso, el proyecto tiene como principal objetivo cuestionar la importancia o insignificancia de las fotografías que hacemos, generando un debate y ofreciendo nuevas especulaciones sobre la devaluación del recuerdo ante esta cantidad.