SE AVECINA

SE AVECINA Sandra-Ly Flor

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Juny 2018

Tutor

David Torrents

Panell avaluador:

TRIBUNAL 10 : Mª Àngels Fortea / Francesc Plà / Javier Aristu

Abstract anglés

Se Avecina, is a research project and collective creation, whose main objective is to establish communication between neighbors in order to have a better coexistence. The building is located in the neighborhood of Sant Andreu del Palomar , specifically in Segre street, number 106- 112. The structure is formed by two stairs, A and B, of nine floors each one and with four doors. That means that there is a great number of residents, of which there is a great lack of awareness among them. Most of the project arise from the concern for the future of the community. I do not know less than half of the neighbors. People live continuously with discomforts, trying to avoid forced conversations and awkward silences in the elevator. Therefore, the intention is to rise awareness of this problem of disinterest and ignorance among neighbors and to offer them, through design, tools for a better communication. Transforming a private space into a public space and making an exhibition with photographs taken by the neighbors to present themselves to the rest along with a market of objects inspired by the block in which only social economy existed.

Abstract català

Se Avecina, és un projecte d'investigació i creació col·lectiva, que té com a principal objectiu establir comunicació entre veïns. L'edifici està situat al barri de Sant Andreu del Palomar, específicament al carrer del Segre, número 106–112. Aquest, està format per dues escales, A i B, de nou pisos cadascuna i amb quatre portes. Això significa que hi ha un gran nombre de residents, dels quals, existeix un gran desconeixement entre ells. La majoria del projecte sorgeix de la preocupació pel futur de la comunitat. Desconec a més de la meitat dels veïns, es viu contínuament amb incomoditats, intentant evitar converses forçades i silencis eterns a l'ascensor. Per això, la intenció és donar a conèixer aquest problema de desinterès i desconeixement entre veïns, i oferir-los a través del disseny, eines per a una millor relació. Convertint un espai privat en públic, s'ha realitzat una exposició amb fotografies realitzades pels veïns per presentar-se a la resta, i un «mercadillo» d'objectes inspirats en el bloc en el qual solament existeixi l'economia social.

Abstract español

Se Avecina, es un proyecto de investigación y creación colectiva, que tiene como principal objetivo establecer comunicación entre vecinos. El edificio está ubicado en el barrio del Sant Andreu del Palomar, específicamente en la calle del Segre, número 106–112. Éste, está formado por dos escaleras, A y B, de nueve pisos cada una y con cuatro puertas. Eso significa que hay un gran número de residentes, de los cuales, existe un gran desconocimiento entre ellos. La mayoría del proyecto surge de la preocupación por el futuro de la comunidad. Desconozco a más de la mitad de los vecinos, se vive continuamente con incomodidades, intentando evitar conversaciones forzadas y silencios eternos en el ascensor. Por eso, la intención es dar a conocer este problema de desinterés y desconocimiento entre vecinos, y ofrecerles a través del diseño, herramientas para una mejor relación. Convirtiendo un espacio privado en público, se ha realizado una exposición con fotografías realizadas por los vecinos para presentarse al resto, y un mercadillo de objetos inspirados en el bloque en el que solamente exista la economía social.

Comentari