Bloc a block

Bloc a block Paula Guallar Sancho

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Juny 2018

Tutor

David Torrents

Panell avaluador:

TRIBUNAL 10 : Mª Àngels Fortea / Francesc Plà / Javier Aristu

Abstract anglés

Bloc to block is a proposal to investigate ways of building relationships within the city; urban space is not only defined by city planning, the inhabitants have a key paper in its shaping. This initiative thinks the balcony as a space that brings together the public and the private; a place that not only represents, but that also presents. A space with great power to boost connections and bonds between people. The project aims to build an empowered community, ready to define the space that inhabits. Some messages collected at different points of the city come into being trough canvases that hang from the balconies; what remains behind the literal and metaphorical façade of the city, gain visibility. The project works the communication between residents having as its purpose to build a city to talk to, and live collectively.

Abstract català

Bloc a block és una proposta per investigar formes de relació a la ciutat; l'espai urbà no solament ho defineix l'urbanisme, els habitants tenen un paper clau en la seva configuració. Aquesta iniciativa juga amb el balcó com a espai articulador entre el públic i el privat; un lloc que no només representa, sinó que també presenta. Un espai amb alt potencial comunicatiu capaç d'activar connexions i vincles entre persones. Es busca construir una comunitat empoderada per definir l'espai que habita. Una sèrie de missatges recollits en diferents punts de la ciutat es materialitzen en lones que pengen dels balcons; allò que s'oculta darrere de la façana literal i metafòrica de la ciutat, es fa visible. El projecte treballa la comunicació interciudadana amb la finalitat de construir un espai urbà amb el qual dialogar, i habitar col·lectivament.

Abstract español

Bloc a block es una propuesta para investigar formas de relación en la ciudad; el espacio urbano no solamente lo define el urbanismo, los habitantes tienen un papel clave en su configuración. Esta iniciativa juega con el balcón como espacio articulador entre lo público y lo privado; un lugar que no sólo representa, sino que también presenta. Un espacio con alto potencial comunicativo capaz de activar conexiones y vínculos entre personas. Se busca construir una comunidad empoderada para definir el espacio que habita. Una serie de mensajes recogidos en distintos puntos de la ciudad se materializan en lonas que cuelgan de los balcones; aquello que se oculta tras la fachada literal y metafórica de la ciudad, se hace visible. El proyecto trabaja la comunicación interciudadana con el fin de construir un espacio urbano con el que dialogar, y habitar colectivamente.

Comentari

https://drive.google.com/open?id=1wz4_c6XOEUqL-ns-R1M4s2Y-iNwa3TpX