Less Human More Human

Less Human More Human Gerard Arias Ribas

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Juny 2018

Tutor

Josep M Marimon

Panell avaluador:

TRIBUNAL 4 : Rebeca Mutell / Genís Rigol / A determinar

Abstract anglés

The human progress is an eternal dialogue between medical, scientific, social, and military advances, together with the ethics of people and their time. The biggest debate that exists in the medical and scientific community are the limits of human life. When do they begin, when do they finish, what are they, who manages it, who has the rights to clone it… The present project toys with the ideas of this contemporary debate, which will surely gain more importance in the decades that are to come. What is the human life? What implications has death? Or more concretely, what implications would life have? And the eternal life of people? We approach this debate across an audio-visual speculative product of fiction which brings to question the commendable future reality. By that time, humanity has increasingly advanced technologically, and people are capable of moving their mind or conscience to a biotechnological body of long duration. This short film reflects on the immortality of the human being, and what would that entail. The point of view displayed in this short film is critical when it comes to this situation, and highlights the belief that eventually, immortality would lead to a loss of desire for life itself.

Abstract català

El progrés humà és un etern diàleg entre els avenços mèdics, científics, socials, militars, i l'ètica de cada poble i el seu temps. El més gran debat que existeix en la comunitat mèdica i científica són els límits de la vida humana. Quan comença, quan acaba, que és, qui la gestiona, qui la replica... El present projecte gira al voltant d'aquest debat tan contemporani i que, de ben segur, prendrà més importància en les dècades que estan per venir. Què és la vida humana?, quines implicacions té la mort? O més concretament, quines implicacions tindria la vida? I la vida eterna de les persones? Abordem el debat a través d'un producte audiovisual de ficció especulatiu que reflexiona sobre una plausible realitat futura en què la humanitat ha avançat tan tecnològicament, que és capaç de traslladar la seva ment o consciència a un cos biotecnològic de llarga duració. És així per tant que aquest curt fa una reflexió sobre la immortalitat de l'ésser humà i el que això en comportaria. El punt de vista del curtmetratge és crític en vers aquesta situació i considera que allargar la vida molts anys, provocaria una pèrdua de ganes de viure-la.

Abstract español

El progreso humano es un eterno diálogo entre los adelantos médicos, científicos, sociales, militares, y la ética de cada pueblo y su tiempo. El más grande debate que existe en la comunidad médica y científica son los límites de la vida humana. Cuando empieza, cuando acaba, que es, quién la gestiona, quién la replica... El presente proyecto gira alrededor de este debate tan contemporáneo y que seguramente tomará más importancia en las décadas que están para venir. Qué es la vida humana? qué implicaciones tiene la muerte? O más concretamente, qué implicaciones tendría la vida? Y la vida eterna de las personas? Abordamos el debate a través de un producto audiovisual de ficción especulativo que reflexiona sobre una plausible realidad futura en que la humanidad ha avanzado tanto tecnológicamente, que es capaz de trasladar su mente o conciencia a un cuerpo biotecnológico de larga duración. Es así por lo tanto que este corto hace una reflexión sobre la inmortalidad del ser humano y el que esto comportaría. El punto de vista del cortometraje es crítico en verso esta situación y considera que alargar la vida muchos años, provocaría una pérdida de ganas de vivirla.