'La habitación'

'La habitación' Alan Garcia Martinez

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Juny 2018

Tutor

Pierino Dal Pozzo

Panell avaluador:

TRIBUNAL 8 : Nataly Dal Pozzo / Estel Ortega / Kike

Abstract anglés

Have you spent nearly 20 years of your life going to hospital on a monthly basis due to a facial malformation? Many people such as myself which recieve treatment at the children’s hospital San Joan de Déu (SJD) have. Once we reach adulthood, it is time for the final surgery: the toughest one. It is the moment when confidence and support are needed the most, considering the fact that it brands our lives, sometimes for the better but also for the worse. My project is born from studying and taking my own exprerience during my facial surgery treatment at San Joan de Déu (sjd) into consideration. I have focused it on detecting any kind of lackings the patients may have had during the final phase of treatment such as insecurity, defensiveness and the feeling of “not belonging” in the hospital. With the objective of solving such deficiencies shared among the patients, “The room” was born. the idea is to use product and space design to encourage a constant transformation of the waiting room so as to generate a new community through which it is modified little by little. The porpossal of the new space is wrapped with new aesthetic inputs which will distance the current hospital style picture from such space. Also equipped with interactive features where you can leave your “footprint” so other may se, at any given time, videos, photos, listen to music, and finally, a modular forniture that will stimulatr the creation of new relationships. It will also help to use different items such as interactive triptychs in order to learn what is going to happen to you in a relaxed way, live discusion forums and for the shiest, using our new web “The room”. From now on, every young facial surgery patient at SJD will have a great area where to support one another using that same space.

Abstract català

Has passat gairebé 20 anys de la teva vida anant a l’hospital mensualment per una malformació facial? Jo i més nois/noies tractats a l’hospital infantil Sant Joan de Déu si. Un cop arribem a adults arriba la intervenció final: la més dura. En aquest moment és quan més seguretat i suport es necessita, ja que és un procés que marca la vida de cada un de nosaltres tant per bé com per malament. A partir d’estudiar la meva pròpia experiència durant el tractament de cirurgia facial a Sant Joan de Déu neix el meu projecte. M’he centrat en detectar les mancances que els pacients hem tingut durant la fase final del tractament, com poden ser la inseguretat, l’actitud de defensa, la por o la sensació de ‘no-lloc’ a l’hospital. Per solucionar aquestes mancances compartides en els usuaris sorgeix ‘L’habitació’, que consisteix a utilitzar el disseny de producte i d’espai per a provocar una contínua transformació de la sala d’espera, amb l’objectiu de generar una nova comunitat que a través de diferents peces la modifiquin poc a poc. La proposta del nou espai està ‘embolicada’ en nous inputs estètics que allunyaran la visió hospitalària de la sala actual, equipada també amb instal·lacions interactives on deixar la teva ‘petjada’ i que altres la puguin veure en qualsevol moment, una gran pantalla LED tàctil on visualitzar vídeos , música o fotografies, i finalment, un mobiliari modular que facilita crear noves relacions. També facilitará utilitzar diferents objectes com ara tríptics interactius amb els quals s’aprèn sobre el que et faran de manera lúdica, fòrums de discussió en viu o per als més introvertits: a través de la nova web de ‘l’habitació’. Des d’avui, tots els pacients joves de cirurgia facial a SJD tindran un gran racó on recolzar-nos els uns als altres a través del mateix espai.

Abstract español

¿Has pasado casi 20 años de tu vida yendo al hospital mensualmente por una malformación facial? Yo y más chicxs tratados en el hospital infantil San Joan de Déu(SJD) sí. Una vez llegamos a adultos llega la intervención final: la más dura. En ese momento es cuando más seguridad y apoyo se necesita, ya que es un proceso que marca la vida de cada uno de nosotros tanto para bien como para mal. A partir de estudiar mi propia experiencia durante el tratamiento de cirugía facial en San Joan de Déu (SJD) nace mi proyecto. Me he centrado en detectar las carencias que los pacientes hemos tenido durante la fase final del tratamiento, como pueden ser la inseguridad, la actitud de defensa, el miedo o la sensación de ‘no-lugar’ en el hospital Para solucionar estas carencias compartidas en los usuarios surge ‘La habitación’, que consiste en utilizar el diseño de producto y de espacio para provocar una continua transformación de la sala de espera, con el objetivo de generar una nueva comunidad que a través de diferentes piezas la modifiquen poco a poco. La propuesta del nuevo espacio está envuelta en nuevos inputs estéticos que alejarán la visión hospitalaria de la sala actual, equipada también con instalaciones interactivas dónde dejar tu ‘huella’ y que otros la puedan ver en cualquier momento, una gran pantalla LED táctil dónde visualizar vídeos, música o fotografías, y por último, un mobiliario modular que facilita crear nuevas relaciones. También facilitará utilizar diferentes objetos como por ejemplo trípticos interactivos con los que se aprende sobre lo que te harán de manera lúdica, foros de discusión en vivo o para los más introvertidos: a través de la nueva web de ‘La habitación’. Desde hoy, todos los pacientes jóvenes de cirugía facial en SJD tendrán un gran rincón dónde apoyarse los unos a los otros a través del mismo espacio.
El resultado del trabajo de campo del proyecto consta de: re-diseño de una parte de la sala de espera de la planta 2 del edificio Consultes Externes SJD, Objeto complementario (tríptico interactivo) + web.